dinsdag, 18 maart 2014 22:07

Waar is orov.ini?

Geschreven door
Beoordeel dit item
(4 stemmen)

 

Ik heb van enkele gebruikers van de orov update door gekregen dat orov.ini niet gevonden kan worden of dat de updater geen effect heeft. Dit terwijl andere en ik zelf geen enkel probleem hebben met het uitvoeren van de updater. Wat is de oorzaak hiervan? Na wat gezoek en ge-experimenteer weet ik de oorzaak hiervan.

Probleem:

In windows kan bij de installatie (en als er achteraf gebruikers aangemaakt worden) de keuze gemaakt worden tussen een standaard gebruikersaccount en een administrator gebruikersaccount. Voor degene die een gebruikersaccount hebben met administrator rechten werkt de updater zonder problemen. Voor de eerste groep werkt de updater niet.

Vanaf Windows 7 mogen gewone gebruikersaccounts niet meer zomaar bestanden muteren welke staan onder c:\program files\ of c:\program files (x86)\. Oudere programma's zoals Offline Rekening Overzicht doen dit echter wel. Windows lost dit op door deze programma's naar een virtuele bestandslocatie te laten schrijven.

De feitelijke database en orov.ini staan daardoor niet in onder de program files maar op een andere locatie. Dit betreft de volgende locatie:

C:\Gebruikers\inlognaam\AppData\Local\VirtualStore\program files (x86)\Offline Rekening Overzicht\

Hierbij is 'inlognaam' uw gebruikersnaam welke u op uw Windowscomputer gebruikt.

Oplossing:

Mocht de update dus niet werken conform de updater blog of krijgt u de melding dat het orov.ini niet gevonden is zoek selecteer dan ook bovenstaande map (rekening houdend met uw gebruikersnaam of inlognaam) in plaats van de in de update blog genoemde c:\program files (x86)\Offline Rekening Overzicht\.

Ook als u regelmatig backups wilt maken en u heeft een standaard gebruikersaccount dan is het dus ook goed te beseffen dat uw gegevens dus niet onder program files staan, maar onder de bovenstaande locatie!!

 

locatie voor gebruiker 'test':

orovvirtueel

 

 

AppData Map niet zichtbaar?

 

De map is standaard door Windows verborgen. Dus als u de map AppData niet kunt vinden doe dan het volgende binnen uw gebruikersmap:

mapaan01

Kies organiseren en dan 'Map- en zoekopties'. U krijgt dan:

mapaan02

 Kies voor tabblad 'Weergave' en scroll naar 'verborgen mappen en bestanden'. Zet deze op weergeven.

 

Lees 42290 keer Laatst aangepast op dinsdag, 25 maart 2014 20:21
Coen Martinus

site eigenaar :-)

4 reacties

 • Reactielink Ron van Poppel maandag, 04 augustus 2014 16:40 Geplaatst door Ron van Poppel

  Beste Coen,

  Ik werk aljaren met OROV en met plezzier. Sinds enkele weken echter heeft de pc het begeven en heb ik gisteren op de laptop met Windows 8.1, OROV - laatste versie geïnstalleerd. Gisteren heb ik een mutaties-download gedaan vanuit mijn bankrekening en die geïmporteerd in OROV. Geen probleem. Vervolgens die gegevens in excel geïmporteerd. Iets omslachtiger als normaal. Vandaag wou ik een selectieoverzicht excl importeren maar dat mislukte steeds onder vermelding: er is een fout opgetreden bij het exporteren naar excel. Ook lukte het mij niet meer om het totale overzicht te exporteren. Slechts een leeg excel-sheet krijg ik te zien. Kun jij mij aangeven hoe ik dit weer als vanouds kan realiseren?

  Hoe dan ook, alvast bedankt voor de moeite.


  M.v.g.

  Ron van Poppel

 • Reactielink Tjapke vrijdag, 11 juli 2014 09:25 Geplaatst door Tjapke

  Kan het zijn dat in de tekst van de tenaamstelling ergens middenin geen: spatie punt slash spatie mag voorkomen?
  Bijvoorbeeld:" krant media ./ XXXX media " .
  Het gaat om bestanden met NW achteraan na conversie.

 • Reactielink Tjapke maandag, 07 juli 2014 14:21 Geplaatst door Tjapke

  Alle updates uitgevoerd om met nieuwe IBAN zaken te kunnen werken. Bij de RABO downloads krijg ik bij het importeren nu nog de melding onbekend bestandsformaat.

 • Reactielink koen dekkers zaterdag, 03 mei 2014 08:37 Geplaatst door koen dekkers

  Beste Coen,

  Wat geweldig dat je OROV nieuw leven hebt ingeblazen,
  Ik was in zak en as omdat hij niet meer goed werkte ( te lange regels bij importeren)

  IK hab ook geschreven naar de ontwikkelaar maar helaas geen reactie , Vandaag vond ik jou w site , geweldig!!!

  Ik ben sinds n week overgestapt op Windows 8.1 , en heb dus zojuist weer OROV geinstaleerd en alle data geimporteerd , dat werkt weer, Nu probeer ik je update te instaleren maar dat werkt niet, Het klopt dat de instalatie map zich in C:\Gebruikers\inlognaam\AppData\Local\VirtualStore\program files (x86)\Offline Rekening Overzicht\
  bevindt. Maar ondanks dat ik dezemap selecteer krijg ik de melding data.mdb en orov.Ini niet gevonden, als ik echter in de map kijk zie ik gewoon data.mdb en orov.old staan, heb j eenig idee wat ik verkeerd doe? hij heeft wel mijn rekeningnummers omgezet na het openen van de update.... met vriendelijke groet

  een naamgenoot ..... Koen Dekkers

Laat een reactie achter

Zorg ervoor dat u de verplichte (*) velden invult waar dit is aangegeven. HTML code is niet toegestaan.