vrijdag, 11 mei 2018 12:04

OROV installeren Windows 10

Geschreven door

Sinds kort ligt de OROV.nl website eruit. Voor de OROV gebruikers heb ik nog de link naar het installatieprogramma:

 

OROV102 installer

 

Indien de melding verschijnt dat: "error 339, Component MSWINSCK.OCX ore one of its dependncies not correctly registered a file is missing or invalid"

Dan ontbreekt MSWINSCK.OCX

Download deze hier: MSWINSCK.OCX

En sla deze op in de volgende map: C:\Windows\SysWOW64

Met je muis, klik op de "Start" knop, en kies "Uitvoeren". 

 

Voer de volgende opdracht in om de module te registeren:

regsvr32 \windows\SysWOW64\MSWINSCK.OCX

 

 

 

 

zondag, 25 maart 2018 15:13

OROV nieuwe CSV conversietool

Geschreven door

Vanwege de introductie van een nieuw CSV bestand van de Rabobank welke niet herkend wordt door Offline Rekening Overzicht kwam vanuit gebruikers de vraag op om de OROV CSV Converter te updaten. Bijgaande een nieuwe versie van de OROV CSV Converter welke de nieuwste versie van de Rabobank CSV kan omzetten naar een CSV welke door OROV herkend wordt.

OROV CSV CONVERTER SETUP versie 1.4OROV CSV CONVERTER SETUP versie 1.4

 

 

donderdag, 25 december 2014 00:11

Van CSV naar MT940

Geschreven door

 

Menig ZZP'er met een privérekening (of administrateur hiervan) zal er mee te maken hebben. Je voert je boekhouding in één van de vele online (of offline) boekhoudpakketten. Wat is nou handiger om dan je bankmutaties in te kunnen lezen en automatisch te laten afletteren?

Je boekhoudpakket accepteert veelal geen CSV bestanden en je bank biedt geen export voor MT940 bestanden.

De opties die dan resteren zijn of ouderwets handmatig de bankmutaties boeken (tijdrovend) of overgaan naar een zakelijke rekening (duur).

Om op dit probleem in te springen heb ik onder de handelsnaam CoenFin Software een programma (MT940 Creator) ontwikkeld om CSV bestanden om te zetten naar een MT940 bestand. Dit met een paar muisklikken binnen enkele seconden. Je selecteert een CSV bestand. Het programma herkent het CSV bestand. Vervolgens kies je het soort MT940 bestand wat je wil genereren en je MT940 bestand wordt gegenereerd.

mt940creator

 

Het programma bewaart het eindsaldo en periode van de laatste import zodat je gewaarschuwd wordt voor een overlap en je bij een volgende import geen nieuw saldo hoeft in te voeren. Thans worden o.a. de volgende CSV bestanden herkent (ING Bank, Rabobank, Triodus Bank, SNS, ASN, Regiobank, Leaseplanbank en Paypal).

Het programma is daarnaast onder andere getest met BizzCounter, Exact Online, Davilex Online en Domus.Het programma is hier te downloaden. Tot 5 mutatieregels (per conversie) is het programma gratis. Voor slechts € 25,- exclusief BTW koopt u een (eenmalige) licentie voor onbeperkt aantal regels.

Aanvullende CSV bankbestanden kunnen in overleg altijd worden toegevoegd aan het programma.

 

Pagina 1 van 2